Saturday, February 23, 2013

Grow up, twotwo.

~Assalamualaikum~

Setiap kali tengok kalendar, rasa macam "eh, betul ke aku tengok ni??" semalam macam 2010, hari ni pulak dah 2013! Alahai, nape cepat sangat masa berlalu ni... Rasa macam baru je masuk sem 1 hari tu, dengan muka blur blur nyee, siap dengan fesyen skema bila nak pegi kelas *kan kena pakai baju kurung*

Tuptup, dah bulan Feb, tahun 2013..... And I was thinking to myself, "Ehh, tahun ni kan umur dah masuk 22 dah. Tahun lepas baru je daftar untuk ngundi tu. Ibu & Ayah dah selamat menunaikan haji. Ayah baru je pencen. Adik orang tu SPM tahun ni, sorang lagi baru masuk Form 1."

After final exam dah habis dalam hujung January, so masa cuti semester ni duduk rumah je lahh, jadi part time drebar *kihkihkih* Ulang alik macam biasa, rumah Melawati---rumah Gombak,  rumah Gombak---rumah Melawati.
Rutin harian : bangun, makan, amik ibu dekat ofis, hantar ibu balik, balik semula rumah nenek. 
On weekends, balik rumah Melawati.

Sejak dah balik rumah ni, I've noticed something..... hari tu ayah ajak pegi Maybank, nak tukar nama akaun tu dari nama ayah kepada nama zaty. Sebab sebelum ni, ayah bagi duit by-hand, tak penah pegang akaun simpanan sendiri. So, ikut aje kehendak ayahnda tersayang.. Lepas dua minggu pulak, ayah ajak pegi Tabung Haji, tukar nama akaun lagi. Perasaan excited tu semestinya ada, ye lahh, dah ada KUASA sendiri nak keluar duit *hokhokhokkk* tapi.... perasaan curiga pun ada jugak *cewaahh*

And then, it'd hit me.. Ohhh, ayah dah bagi kepercayaan kpd anak dia sendiri untuk urus duit sendiri. ayah pesan, "You can spend and save your own money now. BUT, don't overspend". Ayah kalau dah start speaking, maknanya kena amik serius ttg hal ni. Maksud tersirat ayah ckp td, anak ayah ni dah masuk 22 tahun dah, dah besar dah.. dah nak grad dah tahun ni, dah nak kerja dah.. Jadi, pandai2 lah urus duit tu nanti.. Bila dah kerja dah bole start saving duit utk masa depan...

To me, it's a BIG step, okay. Bila ayah sendiri dah bagi kepercayaan tu, kena pegang betul betul tau. 
Tak sabar nak kerja nanti, boleh balas jasa ibu, ayah, nenek, makcik kita, kak puteh :)
Boleh support adik-adik dua kenit tuuu, ringan beban ayah & ibu :')

I'M GETTING OLD...................................................................................*dum dum dummmmm*

Anywayyyyy, eventhough sekarang dah hujung bulan Feb, rasa macam nak buat throwback je on what had happened in two-oh-one-two.. but, of course tak boleh lah nak letak semua cerita, nak tulis rasa macam buat karangan panjang je, so senang cerita, letak gambarss! just highlight of my 2012 moments.  jom kite zass~

Sebelum Ibu & Ayah berangkat ke Tanah Suci :)

Raya with dear schoolmates!

Students' Innovation & Design Competition : we won 2nd place in System Design Category!
please ignore my face, thank you! hehe

Last Day of class. My Dear Classmates! OMB11A till OMB66A

Love OM forever!!!

Human Resource Development : The Trainers!
~ombak~
2 years <3

and now, we move on to the main highlight... 
Our Pre-Graduation Night, Theme : Colour Block!
this is the moment where we realized, we're not little kids any more! next Semester Six : Industrial Training..
and after that, our journey begins...











kawan yg gelak bersama, menangis bersama, gaduh bersama, duduk dlm kelas sebelah kiri & kanan ; Hani & Mira

okay, dah habis cerita.. thank your for your time reading my blog yang membosankan ini 
:)
bye~

Bella says "HI"


Monday, February 18, 2013

2013: A new year, a new "me" perhaps?

Assalammualaikum..

Rasanya dah lama tak update blog ni kan :)
This is just a helo post. Insyaallah ada banyak lagi post akan datang.

:) till then, salam.

this is us

Daisypath Anniversary tickers