Sunday, July 31, 2011

dah nak sampai dah...


salam..
helooo sume.
nak post ni je :)

⋎´✫¸.•°*”˜˜”*°•✫
..✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫
☻/ღ˚ •。* ˚ ˚✰˚ ˛★* 。 ღ˛° 。* °♥♥ ˚ • ★ *˚ .ღ 。
/▌*˛˚ღ •˚ selamat menyambut bulan ramadhan al mubarak ♥♥ ˚ ✰* ★
/ \ ˚. ★ ˛ ˚ ✰。˚ ˚ღ。* ˛˚ 。✰˚* ˚ ★ღ ˚ 。✰ •* ˚♥


to all my family members and friends,
i just wanna wish selamat menyambut bulan puasa yea..
sy nak mintak maaf atas segala kasalahan or silap kata yg telah sy lakukan
:)
so, 0-0 eh? haha

puasa tau, jgn x puasa..

wish u all the happiness during this Ramadhan!

saya sayang kamu semua :)

Monday, July 25, 2011

kejakunan terserlah.

hey there peeps!
^___^
so ahad lepas i went to the
MTV World Stage with my dearest cousin, Dalya.
how i got the ticket? well, it's because of dalya's niece, tasya..
:)
so ada kt newspapers yg if diorg kumpul all of the coupons,
they can redeem at i-City for two regular tickets at MTV WS tu
how cool is that?!!!
he plan was that dalya and tasya were supposed to go there..
but some how, tasya's mum tak kasi pegi cuz dia kecik lg.
and dalya dgn baik hati nya invited me to go with her!

dalya said that the tick cost about rm200 (i dunno la betul ke x)
agaknya it's my rezeki kot to go there. huhu

ON THE DAY OF THE CONCERT..

i drove from my home to dalya's house which is in Kota damansara.
dalya text, "datang before 2 yea" and i said i'll come before 2.30.
concert tu start at 6.30pm but we have to register at 3.30pm
mana la tak gelabah kitorang sesat jap kat Shah Alam tu and luckily kitorg sampai i-city at 3.15  ! (yay!)
cepat cepat kitorang cari tempat nak register tu and
punya lah jauh, kena round satu i-city tu :/
dah nampak tmpat register tu excited gila, cepat2 lari macam org jakun! haha
pastu OMG, dah ramai org daaaa!
buat muka tak malu, potong line masa beratur! haha:)

dah register tu diorg bagi this
<><> <><> <><>
sunglasses tu not included lah :D
da register, kena tunggu gate pintu masuk bukak  pulak
-______________-
menguji kesabaran betul laaaa and dah la ramai gila org!



register = 3.30 pm
tunggu gate bukak almost 2hours!
dapat masuk = 5.30 pm
concert start 6.30 pm


as u can see,mmg la LAMA gila nak tunggu but it was worth it ;)
the 1st band that perform was Pop Shuvit



they sang about 6 songs (i think, lupa dahh)
and the crowd nak "MARABAHAYA!!!!"
and hell-to-the-yeahh diorang nyanyi :)
melompat2 me n my cous (woohooo)


next was BEAST!



ape lg ah, menjerit2 peminat2 K-pop !
pekak telinga -___-"
im not a K-pop fan so layan je la~
but their dances moves was AWESOME!

lepas Beast, rehat jap..
then, NEON TREES!



famous for their song, YOUR SURRENDER!

and lastly, the moment kitorg sume tunggu :)
30 Seconds To Mars
oh Jared! kau sungguh la tampan pd malam ituu
(^_____^)
suara pun sedap
~
~
kitorang keluar b4 the condert ends cuz da PENAT sangat berdiri..
:) but at the end of the day, i had fun!
and enjoyed my 1st time pegi concert!
huhu
thnks dalya, i'll never forget this :)
~
well, dah penat menaip,
bye bye !
 saya sayang kamu, muhamad hazwan :)
wish u were there with me at the concert..
mesti best  :) 
ILYSM MHZ

Friday, July 22, 2011

these last few weeks :)

helooo kawan kawaaan!
haha, lama jugak x update blog ni.
tibe2 je perasaan rajin tu datang pulak kn ;)
so ada bnda nak diceritakan ni.. some of u may know that sy da x jadi nk keja..
wanna know why? becaouseeee~
tempat keja tu kat Mid Valley (agak jauh dari rumah)
transport ada, BUT
i was planning to go there with my cousin, Salihah, bcos dia pun dpt keja kat situ..
n then dapat tahu yg woking hours dia from 5p.m - 10 p.m!
dah sah-sah la kan my parents x kasi weyhhh! :/
mana la diorg nak bg anak dara kuar keja, balik malam2 buta, jauh pulak tu!
and then dengan berat hati nya my cousins pun call our aunty,
telling her that kitorg sume x jd keja :( boohoo~
keesokkannya pulak.. (ayat skema)
ktorg pegi la Mid balik, jumpa sendiri dgn asst. manager, face-to-face
ckp ngan dia yg xjadi keja.. bapak nebes masa tu,tuhan je tau prasaan ktorg mcm mana at that time!
but alhamdulillah, she understand and ktorg ni part-timers je kan.
lega gilaaaaa tau! mati2 je igt kena maki hamun! hee~
so ktorg apa lg, cepat2 la kluar dari tempat tuu..
dengan hati yang da senang, perasaan da tenteram ktorg pun pegi menjelajah Mid Valley! hehe. tengah syok2 jalan je, Dalya pun ajak makan kt satu restoren ni, Paddington pancakes. ntah betul ke x nama kedai tu haha
we skipped the appetizers, the main course, and on to the desserts! yum yum yum! :D
so ini lah gambar2 anak2 dara yg manis makan manisan ;)
choc ice cream + strawberries + marshmallows = my kinda dessert!!!

i know u want it, hah! ;)


this one has fondue! yummm! choc again! imma CHOCO-HOLIC!


Salihah! (me = laughing mcm org gila)

*droolinggggg~


:) cousins!

salihah n dalya!

burpp! :) alhamdulillah~


this is us

Daisypath Anniversary tickers